Over Nelleke Beck – Veldheer

Nelleke is docent beeldende vorming en bevoegd docent kunstgeschiedenis. Zij heeft vele jaren les gegeven op een leuke middelbare school in Leiden. Nelleke heeft zich na een aanvullende opleiding (SBB Gouda)  toegelegd op keramiek, maar is een beeldend vormer in hart en ziel, dat wil zeggen, dat zij verschillende materialen en technieken beheerst en gebruikt om te komen tot het beeld dat zij wil maken.

In het atelier op De PapaverHoeve, haar woon- en werkplek, blijft zij zich verder ontwikkelen omdat voor haar “het werken met klei een blijvend beeldend proces is van ontdekken naar, een constant en oneindig avontuur”.

Keramiek is zo veelzijdig, van gebruiksgoed, servies tot monumentale beelden, alles wat je maar kan bedenken is in klei te vertalen.

Binnen het docentschap is Nelleke’s doel om samen met jou op zoek te gaan naar je eigen creatieve skills en je te laten ontdekken hoe je door het creatieve proces rust leert vinden, voldoening en plezier in het maken , met een prachtig beeld of object als resultaat

De huidige combinatie van les geven via cursussen, workshops, gastdocentschap en het maken van haar eigen werk, is de balans die zij nu zelf heeft gevonden.