Home Omhoog Agenda Wie ben ik? Contact Inhoud

Boetseren met zwarte klei
Vrij boetseren, zwarte klei Boetseren met zwarte klei

 

[Company Logo Image]

 

 

 

 

Volg de links hieronder naar andere pagina's!


Boetseren met zwarte klei

In deze workshop kan naar eigen keuze gewerkt worden met zwarte klei. Er is keuze uit verschillende onderwerpen die als voorbeeld zijn gemaakt, maar op verzoek en in overleg kan iedere deelnemer ook met een eigen ontwerp aan de slag. Bijvoorbeeld een mooie volle ronde vrouw. Bij dit onderwerp is het kijken naar en boetseren van een menselijke vorm, dat een eigen lichaam krijgt. Het spelen met de verhoudingen laat je onder andere ontdekken hoe je het beeld kunt versterken door te overdrijven maar ook door bijvoorbeeld vormen glooiend in elkaar over te laten lopen, details weg te laten of andere details juist te benadrukken.

Wel graag een afbeelding meenemen als werkvoorbeeld. De klei is heel donker bruin / zwart na het afbakken. Eventueel kunner er tijdens de workshop met gekleurde glazuren enkele accenten op de klei worden aangebracht.

Omdat de klei bij het bakken hoog wordt gestookt en het werkstuk daarna een waterafstotende bewerking kan krijgen, kunnen de werkstukken ook heel goed buiten als tuinbeeldje geplaatst worden. Voor de zekerheid, als het gaat vriezen, kun je het beste het werkstuk onder een afdak of binnen plaatsen.

 

 

 

De workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers en is inclusief taart, koffie en thee.


Zie de agenda voor de eerstvolgende workshop. 

 

Home ] Omhoog ]

Stuur een e-mail naar keramiek@depapaverhoeve.nl voor vragen over, of commentaren op deze website.
Copyright (c) 2008 - 2018 De PapaverHoeve
Laatste aanpassing: 04-03-2018